Kayıtlar

Temmuz, 2008 tarihine ait yayınlar gösteriliyor

Random (boşluk)

Son Dinlediğim: Kate Walsh - Tonight Son Okuduğum: William Faulkner - Duman Son İzlediğim: Life of Ryan - MTV Reality World Son Yediğim: Çikolatalı dondurma Son İçtiğim: Su Gözlerini kapattığında görmediğini mi sanıyorsun? Kulaklarını tıkadığında sesler yok mu oluyor? Sustuğunda içinden de mi konuşmazsın? Boşluğu dolduran, yine kendisi değil midir? E boşluk bunun neresinde o zaman?

Random (i shut my eyes and all the world drops dead)

Resim
Son Dinlediğim: Vega / K9 Son Okuduğum: Sylvia Plath / Çılgın kızın aşk şarkısı Son İzlediğim: Leon (* 2) Son Yediğim: Zeytin Ezmesi Son İçtiğim: Su yumuyorum gözlerimi, yıkılıp ölüyor dünya; yeniden doğuyor açınca gözlerimi. kafamın içinde yarattım seni galiba. tanrı düşüyor gökten, sönüyor cehennem ateşleri. çekip gidiyor melekler de, şeytanın adamları da. yumuyorum gözlerimi, yıkılıp ölüyor dünya.

Bayan

Ölmek Bir sanattır, herşey gibi. Özellikle onu iyi yaparım. Bir ölürüm ki, cehennemden gelir gibi olurum. Bir ölürüm ki, adeta hakikaten olurum. Sanki gider gibi bir davete. Bunu yapmak çok kolay bir hücrede, Ölmek ve kımıldamamak. Ölüyü oynadığım tiyatroda sıranın gelmesi gibi. Güneşli bir günde geri gel. Aynı yere, aynı yüze. Ama bir bedeli var. Yara izlerime bakmanın, bir bedeli var. Kalbimi dinlemenin... Hakikaten çalışıyor. Bir bedeli var, çok büyük bir bedeli var. Bir sözün, veya bir dokunuşun. Ya da biraz kanımı akıtmanın. Bir tutam saçımın veya elbisemden bir parçanın. Sizin eserinizim ben, Paha biçilmez. Dönüyorum ve yanıyorum. Gösterdiğiniz alakaya aldırmadığımı sanmayın. ___

Silahsız ateş ediyor bana, ona her baktığımda

Hep o kalabalık yüzler. Aynı topuklar ve aynı duraklar. Son anda frene basmaya çalışan ayaklar hep yorgun. Oluruna bırakılmış hayatlar. Ümitler kırılgan. Tamamlanamamış yap-boz-un, büyük parçaları eksik. Maskelerin ardında acı birer hıçkırık. Yaşlar akarken dudaklarda hep o sessiz çığlık.

Ben dün doğdum

Ölmüşüm. Ağlayanlarımın yaşlarıyla yıkıyorlar beni, akıp gidiyor tenimin kiri. Ruhum ise rahatsız, leş gibi. Vücudum sonsuz bir karanlığa doğru yol alırken ruhum ateş gibi. Vücudum amansız bir hastalığa yakalanmışçasına solgun ve soluk. Ben dün doğdum. Bugün baktım ki ölmüşüm.

Sahici mi sahici aşklar külliyatı

"Gerçek bir aşka yakalanmanın isyanı: Aniden kaybedecek bir şeyimiz oldu. Yitirmeyecek denli yitirmişliği, yoklanmayacak denli hiçliği seçmenin gücünü elimizden alan bu aşkı diğerinin saldırısı gibi algılıyoruz." ___ Cem Mumcu

Hepimizin içinde bir ölü bir de deli var

Resim
"Bir tek şimdiyi istediğinde senin olacağım. Bir tek şimdiyi istediğinde hep senin olacağım. Şimdi aldığım nefesin son nefesim olabileceğini gördüğünde, son nefesime kadar seninle olacağım. Giderayak olduğumu, giderayak olduğunu, giderayak olduğumuzu görünce gitmez olacağım. Sen 'şimdi'ye ağlamadıkça gözyaşların hep geleceği sulayacak. Sen ölümsüz bir aşkı ararken asla ölümsüz olamayacak aşkımız." ___ Cem Mumcu. Çok ama çok sevdiğim adam.